Fundacja Piotra Reissa » Młodzi piłkarze z Wrześni na obozie piłkarskim w Dolsku!
Młodzi piłkarze z Wrześni na obozie piłkarskim w Dolsku!

Rola obozów sportowych w życiu młodego miłośnika aktywności fizycznej posiada niemal fundamentalny charakter. To właśnie poprzez zabawę może on posiąść niezbędną wiedzę z zakresu sportowego wychowania. Zdrowe odżywianie, najnowsza metodologia szkolenia w zakresie piłki nożnej czy możliwość trenowania w zmodernizowanej bazie treningowej, to zaledwie namiastka korzyści wynikających z udziału w sportowych obozach w Dolsku.

W dniach 23.07-29.07.2017 uzdolnieni zawodnicy z powiatu wrzesińskiego wzięli udział w zgrupowaniu drużynowym w Dolsku.

Świeże powietrze, zachwycające widoki pełne niezwykłej zieleni, a także urzekający klimat tego miejsca zapewniły każdemu młodemu adeptowi futbolu wymarzony wypoczynek na łonie natury i wytchnienie od zgiełku zatłoczonego miasta. To właśnie w Dolsku młodzi sportowcy z powiatu wrzesińskiego mogli realizować własną pasję i z dala od miejskiej gonitwy, podziwiać unikalne walory przyrody.

Villa Natura w Dolsku to idealne miejsce na obóz sportowy. Syn nie tylko wrócił wypoczęty i zrelaksowany, ale i pełen pozytywnej energii – mówi Monika, mama 8 letniego Kubusia.

Każdego dnia na 5-hektarowym obszarze ośrodka Villa Natura, dzięki dofinansowaniu z powiatu wrzesińskiego, uzdolnieni zawodnicy z Wrześni, urozmaicali i kształtowali własne umiejętności piłkarskie, uczyli się zasad gry fair play i integrowali się z rówieśnikami. Wrócili z nowymi pokładami energii i rozpoczynają nowy sezon w Akademii Piłkarskiej Reissa.