Fundacja Piotra Reissa » Piłkarze z powiatu kaliskiego na obozie w Villa Natura!
Piłkarze z powiatu kaliskiego na obozie w Villa Natura!

Atrakcyjny i aktywny wypoczynek w podczas wakacji? Nic prostszego! Zawodnicy Akademii Piłkarskiej Reissa z powiatu kaliskiego już po piłkarskim obozie w Dolsku. Liczne atrakcje, zajęcia sportowe, konkursy, gry i zabawy to zaledwie część pozytywów jakie spotkały ich na miejscu.

W dniach 16.07 – 22.07.2017 wybitnie uzdolnieni zawodnicy Akademii Piłkarskiej Reissa, trenujący na co dzień w powicie kaliskim, wzięli udział w zgrupowaniu piłkarskim w Dolsku. Nie zabrakło licznych atrakcji i fenomenalnej atmosfery.

W zmodernizowanym i oddalonym od miejskiego zgiełku obiekcie Villa Natura, młodzi adepci futbolu brali czynny udział w treningach piłkarskich, bowlingu czy ponadczasowych meczach w uwielbiane przez wszystkich „piłkarzyki”. Wśród przygotowanych atrakcji nie zabrakło integracji w gronie rówieśników i nauki niemal najważniejszych zasad w sporcie. Trenerzy, hołdując zasadom gry fair play, nieustannie przypominali swoim zawodnikom o prawidłowym zachowaniu na boisku.

Nic nie udało by się bez dofinasowania z powiatu kaliskiego. To właśnie dzięki przyznanym nam funduszom, mogliśmy po raz kolejny szlifować rozwój naszych piłkarskich talentów – mówi jeden z trenerów obecnych na obozie w Dolsku.