Odwiedź treningi w Akademii Piłkarskiej Reissa w Kościanie

Z ciekawą sportową propozycją dla najmłodszych mieszkańców Kościana i okolic wychodzi Akademia Piłkarska Reissa, która ogłasza nabór do swojego klubu. Warto podkreślić, że do Akademii mogą dołączyć zarówno chłopcy, jak i dziewczynki we wszystkich kategoriach wiekowych: 4-6 lat: SKRZAT, 7-9 lat: ŻAK, 10-11 lat: ORLIK, 12-13 lat: MŁODZIK, 14-15 lat: TRAMPKARZ, 16-17 lat: JUNIOR MŁODSZY, zapewniając niezbędną ciągłość szkolenia.

Nie ma lepszego pomysłu na wypełnienie wolnego czasu dziecka niż zapewnienie mu aktywnego zajęcia, które bawi i uczy. Do takich należą treningi piłkarskie, które Akademia Piłkarska Reissa prowadzi dla ponad 6000 zawodników w bisko 95 lokalizacjach w całej Polsce. Szkółka nie prowadzi selekcji.

– Na początku chcemy przede wszystkim przekazywać dzieciom radość z aktywnego spędzania czasu z rówieśnikami. W najmłodszych grupach są to zajęcia ogólnorozwojowe, piłka jest dodatkiem do gier i zabaw ruchowych. W starszych kategoriach wiekowych nasi podopieczni zaczynają treningi ukierunkowane na rozwój piłkarski. Taki system szkolenia działa znakomicie – dzięki niemu młodzi piłkarze mają zapewnioną ciągłość rozwoju, gdyż mogą płynnie przechodzić przez kolejne szczeble Akademii, zaczynając od Sportowych Przedszkoli, a kończąc na drużynie seniorów. Ponadto nasi zawodnicy mają wiele okazji do podnoszenia swoich umiejętności, gdyż poza treningami na lokalizacji, biorą także udział w Wielkopolsko-Lubuskich Ligach Piłkarskich, obozach sportowych oraz turniejach piłkarskich. Wyróżniający się piłkarze mają natomiast szanse dołączyć do Reprezentacji Akademii – mówi Maciej Sołtysiak, koordynator lokalizacji Kościan.

To, co wyróżnia Akademię spośród innych klubów piłkarskich, to nie tylko brak selekcji, ale przede wszystkim własna metodologia szkolenia, oparta na zagranicznych wzorcach. Wszystko po to, by zapewnić profesjonalny rozwój piłkarski. Jak zauważa Piotr Reiss, patron klubu, Akademia posiada długofalowe cele, z czego najważniejszym z nich jest wychowywanie przyszłych reprezentantów Polski:

Treningi w Kościanie są współfinansowane z dotacji gminy Kościan i odbywają się regularnie, 2 razy w tygodniu przez cały rok. Jeśli marzysz o profesjonalnej opiece trenerskiej i nieograniczonej możliwości rozwoju swojego dziecka, nie czekaj i już dziś dowiedz się więcej o Akademii Piłkarskiej Reissa w Kościanie. Więcej informacji u koordynatora lokalizacji – Macieja Sołtysiaka, pod numerem tel,: 501160065.