Piotr Reiss i trenerzy Akademii z wizytą u małych pacjentów onkologii

W miniony poniedziałek, 29 stycznia trenerzy Akademii Piłkarskiej Reissa wraz z Patronem klubu – Piotrem Reissem odwiedzili małych pacjentów Szpitala im. Karola Jonschera w Poznaniu.

Odwiedziny najmłodszych pacjentów Szpitala Onkologicznego w Poznaniu to niemal już tradycja Patrona Akademii Piłkarskiej Reissa. Tym razem legenda Lecha zabrała ze sobą również trenerów szkolących na co dzień zawodników klubu. Nie zabrakło pamiątkowych zdjęć i szczerych uśmiechów na twarzach. Trenerzy: Piotr Janicki, Tomasz Stachowiak i Mateusz Kamiński, wraz z Ambasadorką Akademii – Agatą Sawadą, przekazali podopiecznym szpitala poduszki z oficjalnej kolekcji klubu.

– Cieszę się, że mogę tu być i że chociaż w taki sposób możemy pomóc małym pacjentom szpitala. Wraz z pozostałymi trenerami mamy nadzieję, że nasza wizyta nie tylko uświetni dzień maluchów, ale i zmotywuję ich do walki z chorobą – mówi trener Akademii, Mateusz Kamiński.