Poznajcie partnerów Fundacji Piotra Reissa!

Fundacja Piotra Reissa wraz ze swoimi partnerami angażuje się w liczne projekty zmierzające do rozwoju piłki nożnej w Polsce. Swoją działalność rozpoczęła 28 grudnia 2010 roku i od ponad 7 lat dofinansowuje wszelkie działania, które mają na celu promowanie aktywności fizycznej w Polsce.Jednym ze sztandarowych projektów realizowanych przez Fundację jest projekt „Każdy może trenować w Akademii”, w ramach którego dzieci z biedniejszych rodzin mogą bezpłatnie trenować w Akademii Piłkarskiej Reissa pod okiem profesjonalnej i wykwalifikowanej kadry trenerskiej – mówi Patron fundacji, Piotr Reiss.

Przy współpracy z jednostkami samorządów terytorialnych, Fundacja organizuje na terenie województw Wielkopolskiego treningi piłkarskie oraz rozgrywki sportowe. W bieżącym roku, udało się zrealizować następujące zadania:

• W ramach współpracy z Gminą Miasta Ostrów Wielkopolski, są prowadzone treningi piłkarskie oraz rozgrywki w ramach Wielkopolsko-Lubuskich Lig Piłkarskich. Najmłodsi mieszkańcy Gminy Ostrowa Wielkopolskiego czynnie biorą udział w treningach Akademii. Zadanie zostało współfinansowane ze środków otrzymanych z Gminy Miasto Ostrów Wielkopolski.

• Dzięki Gminie Opalenica, młodzi adepci futbolu mogli brać czynny udział w treningach piłkarskich, w rozgrywkach Ligii Wielkopolsko-Lubuskiej oraz rozgrywek WZPN dla dzieci i młodzieży z Gminy Opalenica. Zadanie zostało współfinansowane z budżetu Gminy Opalenica.

• Gmina Jarocin przyczyniła się do szkolenia uzdolnionych dzieci i młodzieży biorących udział w rozgrywkach Kaliskiego Okręgowego Związku Piłki Nożnej. Dzięki współpracy z Fundacją zadanie zostało współfinansowane ze środków otrzymanych od Gminy Jarocin.

• W ramach współpracy z Gminą Dopiewo, zostanie zorganizowany turniej dla najmłodszych pt.: „Reksio Cup 2018 – turniej dla przedszkolaków”. Zadanie publiczne współfinansowane ze środków otrzymanych z Gminy Dopiewo.

• Powiat Wrzesiński współfinansując cykl mikołajkowych turniejów „Reiss Cup”, przyczynia się do propagowania zdrowego stylu życia wśród najmłodszych mieszkańców powiatu. Dzięki współpracy z Fundacją Piotra Reissa, zadanie to zostanie współfinansowane przez Powiat Wrzesiński.

• Gmina Tarnowo Podgórne wspiera Fundację przez organizacje zawodów sportowych dla dzieci zamieszkałych w Gminie. Dzięki współpracy w ramach organizacji zawodów „Reksio Cup 2018 – turniej dla przedszkolaków”, gmina bierze czynny udział w edukacji najmłodszych. Zadanie jest współfinansowane z środków otrzymanych od Gminy Tarnowo Podgórne.