Oto kolejne instytucje współpracujące w Fundacją Piotra Reissa!

Fundacja Piotra Reissa wraz ze swoimi partnerami angażuje się w liczne projekty zmierzające do rozwoju piłki nożnej w Polsce. Swoją działalność rozpoczęła 28 grudnia 2010 roku i od ponad 7 lat dofinansowuje wszelkie działania, które mają na celu promowanie aktywności fizycznej w Polsce.– Jednym ze sztandarowych projektów realizowanych przez Fundację jest projekt „Każdy może trenować w Akademii”, w ramach którego dzieci z biedniejszych rodzin mogą bezpłatnie trenować w Akademii Piłkarskiej Reissa pod okiem profesjonalnej i wykwalifikowanej kadry trenerskiej – mówi Patron fundacji, Piotr Reiss.

Przy współpracy z jednostkami samorządów terytorialnych, Fundacja organizuje na terenie województw Wielkopolskiego treningi piłkarskie oraz rozgrywki sportowe. W bieżącym roku, z pozytywnymi rezultatami udaje się realizować następujące zadania:

•  W ramach współpracy z Powiatem Pilskim, zostanie zorganizowany turniej dla zawodników Akademii Piłkarskiej Reissa pt.: „Reiss Cup – turniej piłki nożnej”. Zadanie publiczne współfinansowane ze środków otrzymanych z Powiatu Pilskiego.

• Dzięki Gminie Rychwał, młodzi adepci futbolu mogli brać czynny udział w treningach piłkarskich, w rozgrywkach Ligii Wielkopolsko-Lubuskiej oraz rozgrywek WZPN dla dzieci i młodzieży z Gminy Rychwał. Zadanie zostało współfinansowane z budżetu Gminy Rychwał.

• W ramach współpracy z Gminą Rokietnica są prowadzone treningi piłkarskie oraz rozgrywki w ramach Wielkopolsko-Lubuskich Lig Piłkarskich. Najmłodsi mieszkańcy Gminy Rokietnica czynnie biorą udział w treningach Akademii. Zadanie zostało współfinansowane ze środków otrzymanych z Gminy Rokietnica.

• Nadaj barw dziecięcym marzeniom!