Dziękujemy za dofinansowanie Gminie Rogoźno
Fundacja Piotra Reissa wraz ze swoimi partnerami angażuje się w liczne projekty zmierzające do rozwoju piłki nożnej w Polsce. Swoją działalność rozpoczęła 28 grudnia 2010 roku i od prawie 8 lat dofinansowuje wszelkie działania, które mają na celu promowanie aktywności fizycznej w Polsce.– Jednym ze sztandarowych projektów realizowanych przez Fundację jest projekt „Każdy może trenować w Akademii”, w ramach którego dzieci z biedniejszych rodzin mogą bezpłatnie trenować w Akademii Piłkarskiej Reissa pod okiem profesjonalnej i wykwalifikowanej kadry trenerskiej – mówi Patron fundacji, Piotr Reiss.

Dzięki Gminie Rogoźno, młodzi adepci futbolu mogli brać czynny udział w treningach piłkarskich, w rozgrywkach Ligii Wielkopolsko-Lubuskiej oraz rozgrywek WZPN dla dzieci i młodzieży z Gminy Rogoźno. Zadanie zostało współfinansowane z budżetu Gminy Rogoźno i pozwoliło na sportowy rozwój dzieci i młodzieży na terenie Gminy.