SportujMy.pl – obóz dla zawodników Akademii Piłkarskiej Reissa z Obornik.

W dniach 25-31 sierpnia w Dolsku odbył się 7 dniowy obóz dla dzieci i młodzieży, trenujących na co dzień w Akademii Piłkarskiej Reissa w Obornikach. Zorganizowany był przez Fundację Piotra Reissa we współpracy ze Starostwem Powiatowym w Obornikach.

Obóz miał miejsce na terenie Hotelu Villa Natura. Program wypoczynku obejmował codzienne treningi piłki nożnej oraz zajęcia z analizy taktyki i strategii meczowej, co pozwoliło na dobre przygotowanie zawodników do rozgrywek ligowych. Na obozie obecny był przedstawiciel kliniki Rehasport, który przeprowadził dla dzieci spotkanie, którego tematem było zdrowe odżywianie oraz prawidłowa postawa kręgosłupa.

Villa Natura to ośrodek wyposażony w kilka boisk sportowych, boisko do siatkówki, korty tenisowe. Czas dzieci był zorganizowany tak, aby jak najbardziej zachęcić je do sportu. Prowadzone gry i zabawy zapewniły dzieciom aktywny wypoczynek przez cały obóz.

Szczególne podziękowania za wsparcie w szerzeniu aktywności fizycznej wśród dzieci i młodzieży należą się Powiatowi Obornickiemu

Zadanie współfinansowane ze środków Powiatu Obornickiego