Dofinansowanie szkolenia piłkarskiego w Kępnie

Dzięki dofinansowaniu z budżetu Miasta i Gminy Kępno w 2019 r. zorganizowane zostały treningi piłkarskie dla dzieci i młodzieży. Zajęcia połączone zostały z udziałem w rozgrywkach w Wielkopolsko-Lubuskich Ligach Piłkarskich oraz w rozgrywkach OZPN Kalisz.

Zapewniliśmy uczestnikom kilka jednostek treningowych w tygodniu co pozwoliło rozwinąć ich umiejętności oraz przygotować się do nadchodzącego sezonu. Organizowane szkolenie przyczyniło się do zachęcenia dzieci i młodzieży do aktywności fizycznej i uprawiania sportu. Treningi zostały zorganizowane z użyciem sprzętu oraz nowoczesnych technologii na najwyższym poziome, a nad całością czuwała wykwalifikowana kadra trenerska.

Podczas rozgrywek ligowych dzieci miały okazję do integracji oraz poznania zasad obowiązujących na boisku. Udział w lidze to pierwszy krok w stronę sportowej kariery i bardzo ważny element piłkarskiego szkolenia.

Dzięki współpracy przy realizacji naszego projektu w znacznym stopniu przyczyniliśmy się do szerzenia aktywności fizycznej wśród dzieci i młodzieży.

Zadanie publiczne współfinansowane ze środków otrzymanych od Miasta i Gminy Kępno