Dziękujemy za dofinansowanie Miastu Poznań

14.09.2019r.

W 2019 roku dzięki współpracy z Miastem Poznań, Fundacja Piotra Reissa miała możliwość organizacji treningów piłki nożnej dla drużyn najbardziej utalentowanych zawodników Akademii Piłkarskiej Reissa.

Dzięki dofinansowaniu mogliśmy zapewnić zawodnikom organizację kilku jednostek treningowych tygodniowo.

Uczestnicy szkolenia brali udział w rozgrywkach Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej w ramach Młodzieżowych Centrów Sportu.

Profesjonalne szkolenie przyczyniło się do wielu sukcesów drużyn, a także rozwoju ich umiejętności sportowych.

Fundacja Piotra Reissa wraz ze swoimi partnerami angażuje się w liczne projekty zmierzające do rozwoju piłki nożnej w Polsce. Dążąc do profesjonalizacji futbolu Fundacja współtworzy projekty, w których skład wchodzą:

• Wielkopolska Akademia Bramkarska, która zajmuje się szkoleniem bramkarzy w wieku 7-13 lat,
  • Akademia Piłkarska Reissa – sieć szkółek piłkarskich na terenie pięciu województw w Polsce
  • Akademia Reksia – w ramach której w przedszkolach partnerskich organizowane są zajęcia zabawowo-sprawnościowe dla dziewczynek i chłopców w wieku 3-6 lat.

Przy współpracy z jednostkami samorządów terytorialnych, Fundacja organizuje na terenie województw Wielkopolskiego i Lubuskiego treningi piłkarskie oraz rozgrywki sportowe.