Igrzyska Przedszkolaków w Turku

26.10.2019r.

25 października 2019 roku w sali sportowej w Słodkowie odbyły się Igrzyska Przedszkolaków.

Dzięki dofinansowaniu z Gminy Turek mogliśmy zrealizować zadanie, w którym wzięły udział przedszkola znajdujące się na terenie gminy.

Zrealizowaliśmy nasz główny cel, jakim jest zachęcenie dzieci w wieku przedszkolnym do aktywności fizycznej. Dzięki świetnej zabawie rozwinęły one swoją pasję do sportu oraz nauczyły się podstaw gry w piłkę nożną, ponadto miały okazję do nauki zdrowej rywalizacji i zasad gry fair play.

Podziękowania należą się Gminie Turek, która przyczyniła się do szerzenia zdrowego trybu życia wśród najmłodszych mieszkańców.

Dofinansowano ze środków Gminy Turek.